Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Kocabıyık: Çiftçilerin çoğu, bankalara borçlu”

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Kocabıyık:  Çiftçilerin çoğu, bankalara borçlu”

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akçapınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocabıyık, Çiftçi ve üretici zor durumda.

Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akçapınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocabıyık, “Çiftçi ve üretici zor durumda. Çoğu, bankalara borçlu” dedi. Eski köy, yeni mahallelerin arazilerinin Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına geçmesiyle birlikte muhtarların, bütçe yetersizliği nedeniyle hizmet veremeyecek duruma geldiklerine dikkati çeken Kocabıyık, “Birçok muhtar, göreve seçildiğine bile pişman oldu” diye konuştu.
1989 yılından bu yana Akçapınar Muhtarı, 1991 yılından beri de Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanlığını yürütmekte olan Kocabıyık, Genel Merkezi Edirne’de bulunup, yönetim kurulunda yer aldığı Trakya Birlik’in çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 9 yıl denetim kurulunda çalıştıktan sonra 6 yıldır da Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu vurgulayan Kocabıyık, şunları söyledi:
“Trakya Birlik’in 2014 yılındaki yıllık rafine yağ satış miktarı 125 tondur. Bu yıl aldığımız 300 bin ton ayçiçeği bedelinin tamamını çiftçimize 400 milyon lira olarak ödedik. Bu yıl çiftçiye, kredili olarak 170 bin ton yem, 65 bin ton gübre ve 30 bin ton küspe verdik. 2014 yılında buğday ve ayçiçeği rekoltesi yüksekti. Buğdayda, son 10 yılın en yüksek rekoltesi elde edildi.”
Toplam 56 bin Trakya Birlik ortağının yaklaşık 800’ünün Bandırma’dan olduğunu belirten Hüseyin Kocabıyık, “Bölgemizdeki tarım arazilerinin sanayiye açılmasını doğru bulmuyorum. Bu tesisler, tarım yapılmayan arazilerde kurulmalı” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli